Kayıp Diyarlardan Gelen 5 Tuhaf Ziyaretçi (Gizemli Olaylar)

Paralel Evrenler Kuramına göre; insanlar veya hayvanlar, istekli ya da isteksiz bir şekilde paralel dünyalara tuhaf bir biçimde geçiş yapabilirler. Bu çok ender karşılaşılan bir durum olsa da imkansız değildir. Bugün Tarihte kayda geçmiş olan beş gizemli ziyaretçinin hikayesini sizler için derledik. 

Yeşil Çocuklar
Ortaçağ İngilteresindeki Woolpit Köyüne, Ten rengi yeşil olan ve garip elbiseler giyen biri kız biri erkek iki kardeş çıkageldi. İlginç bir dil konuşan kardeşler köye geldiklerinde insanlardan saklandılar ve çiğ fasulyeyi keşfedene kadar hiçbirşey yemediler. Ağır bir rahatsızlık geçiren kardeşlerden erkek olan öldü fakar kız kardeş yavaşça iyileşip İngilizce konuşmayı öğrendi. Diğer insanlarla iletişim kurmayı öğrenen kızın anlattıkları akıllarda soru işareti bıraktı. Alacakaranlık adası denilen yeşillerle kaplı biyerde yaşıyorduk kardeşimle birlik sığır sürüsü besliyorduk yine birgün hayvanları otlatmaya gittiğimizde gürültülü bir ses duyduk ve kendimizi burada bulduk şeklinde başından geçenleri anlatan kız çok geçmeden yine bir hastalığa yakalanıp erkek kardeşi gibi öldü.
Tauretten gelen Adam
1954 yılında Tokyoda bulunan Haneda Havalanı’na garip görünümlü bir Kafkas çıkageldi . Havaalanlarında sıkı denetim gösterilen yerlerde bile pasaport göstermeden ülkere giren adam görevlilerin dikkatini çekmişti. Nerden geldiğini soran görevlilere cevap vermemesi adamın konuşma engelli olabileceğini düşündürdü. Esrarengiz adam çantasından bir dünya haritası çıkardı ve geldiği yeri gösterdi. Harita bildiğimiz dünya haritasıydı ancak ülkelerin ve şehirlerin isimleri tamamen farklıydı. Gösterdiği yer Andora Ülkesinden Tauret diye adlandırılmış bir şehirdi.
Adamın Gösterdiği evraklar geçersiz yalan yanlış şeylerdi. Ancak pasaportunun üzerinde bütün ülkelere gittiğini kanıtlayan mühürler vardı. En ilginç olanı ise Tokyodaki Haneda Havaalanı 2 yıl önce açılmış olmasına rağmen 5 yıl önce geldiğini gösteren pasaportuydu. Bir süre sonra adam konuşmaya başladı ve tam 3 lisan biliyordu. 100 Yıldır tauret şehrinin var olduğunu iddia eden adamın söylediklerini görevliler araştırma için adamı bir odaya kapattılar geri döndüklerinde ise esrarengiz bir şekilde kaybolmuştu.
Oyuk Gemi – Utsuro Bune
Japon kaynaklarına göre 1803 yılında çekici bir kadın hitachi yakınındaki bir denizden tuhaf bir şekilde çıkageldiği yazar.
Bölgede avlanan bir balıkçı kadını saydam ve kristal pencerelere sahip metal bir botun içinde bulur. Kadının kızıl saçları ve soluk beyaz bir teni vardır. Pek arkadaşça görünmeyen kadının yanında sadece kare bir kutu vardır. Yerli halk kadından korkmuştur ve kadını kutusuyla beraber denize atarlar. Gelmiş olduğu esrarengiz botuda kayıplara karışır.





Josef Vorin
5 Nisan 1851 yılında İngiliz Ateon Gazetesinde, kendini Josef Vorin diye tanıtan kayıp bir adamın hikayesi anlatılır.
Josef Frankfurt civarındaki bir kasabada şaşırmış ve dengesiz bir şekilde oraya nasıl geldiğini bilmeden dolaşmaktadır. Onu gören almanlar adamı anlamamaktadır çünkü adam dünya üzerinde bilinmeyen bir dil konuşmaktadır. Kağıda yazmasını istediklerinde ise sonuç yine değişmez. Anlaşmaya başladıklarında Maxarion ve abramian isimli iki yer ismi yazar… Tuhaf adam Sakria isimli bir ülkenin Laxaria şehrini temsil ettiğini ve kayıp kardeşini bulmak için avrupaya geldiğini söyler . Son hatırladığı şey ise gemiyle seyahati sonrasında bir aksilik çıktığı ve kendisini aniden bu kasabada bulduğudur.
Jerome
1863 yılında , çok tuhaf bir adam Nova Scotia yakınlarında Sandy Cove kumsalında sırılsıklam olmuş bir şekilde bulunur. İki bacağınıda kaybetmiştirKendisiyle pek çok farklı dilde konuşulup iletişim kurulmaya çalışılmasına rağmen hiçbir söyleneni anlamamıştır. Ancak çevresinde biriken insanlara sadece “Jerome” diye bir şey fısıldamıştır.
Esrarengiz adam, nereden geldiğini söylememiştir fakat yetkililer adamın gelmiş olduğu gemi biçimindeki aracı dünyanın hiçbir yerinde görmediklerini belirtmişlerdir. Jerome son günlerinde, korkunç bir olay dışında köyde sessizce yaşamına devam etmiştirBir gün iki kadın Jerome’nin yaşadığı köye gelir. Kadınların üzerinde çok ince ve o güne kadar görülmemiş kıyafetler bulunmaktadır. Jerome’yle özel bir odaya kapanıp onunla bilinmeyen bir dilde konuşmaya başlarlar. Sonrasında Jerome’yi de yanlarına alıp geldikleri gibi gizemli bir şekilde kaybolurlar.



Previous
This is the current newest page
Sonraki yazı
Next Post »
Yorumunuz İçin Teşekkürler