Lunaparklarda Yaşanmış Dehşet Verici Kazalar

Eğlence denilince akla ilk gelen yerler genelde lunaparklar olmuştur. küçük büyük demeden geniş bir yaş kitlesine hitap eden lunaparklar zaman zaman korkunç kazalara yol açmıştır. Bu videomuzda bazı lunapark kazalarını inceledik iyi seyirler.
Fujin Raijin II JaponyaRoller Coaster Kazası -
Japonyada bulunan The Fujin 2 isimli hız treni görünmez bi hata sonucu raydan çıkmış ve vagonlar yere çakılmıştır. Bu korkunç kazada 19 kişi yaralanırken 19 yaşındaki bir gençte hayatını kaybetmiştir. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sonucu Kırılan bir rayın kazaya sebep olduğu ortaya çıkmıştır. Bunun üzerine kapatılan eğlence merkezi daha sonra tekrar açılsada yaşanan ufak tefek kazalar sonucu açılmamak üzere tekrar kapatılmıştır.
Su Dünyası - Californiya Amerika
1977' Californiyada bulunan Su dünyası isimli parktaki kaydırak eğlencesi ölüm ile sonuçlanmıştır. Kazada 33 yaşındaki bir öğretmen su kaydırağına binmiş ve ağırlığını kaldıramayan kaydırak yıkılmıştır. Kaydıraktaki herkesin aşağıya düşmesi sonucu Kazada 17 yaşındaki bir öğrenci ölmüştür. Araştırmalar sonucunda güvenlik önlemlerinin yetersizliği yönünde açıklama yapılmıştır.
Dalga Havuzu - New Jersey Amerika
Dalga havuzları su parklarının şüphesiz ki en çok talep gören aktivitesi. Havuzun altındaki sistem ile oluşturulan yapay dalgalar insanlara denizdeymiş hissi uyandırıyor olsada oldukça kargaşalı bi ortamı var. Amerikada 1982 'de 15 yaşındaki bir çocuk bindiği bottan düşerek dalga havuzunda boğuldu. Kullanıcı hatası olarak görülen bu kaza sonucu kapatılmayan tesis 1984de ve 1987'de yine ölümlere yol açması nedeniyle kapatıldı.
Krallar Adası - Ohio Amerika
Ohio'da bulunan Krallar adası isimli eğlence parkında ölüm kol geziyordu. Yanlışlıkla su göletinin içine düşen adamı kurtarmak için iki arkadaşı suya atladı. Fakat süs havuzunun içindeki elektrik sisteminden kaynaklı bi kaçak sonucunda üçüde akıma kapıldı. Havuza ilk düşen kişinin kurtulmasıyla sonuçlanan olayda malesef onu kurtarmak isteyen arkadaşları can verdi.
Mindbender Galaksi Dünyası Parkı - Kanada
Dünyanın En büyük kapalı hız trenine sahip bu park aynı zamanda bir çok kazayada ev sahipliği yapmıştır. Bir gün hız trenine binen insanları yine korkunç dakikalar bekliyordu. Roller coester tekerleğinin sol tarafındaki civatalardan biri çıkmıştı Hızla hareket eden tren birden raydan fırladı ve yere çakıldı. Bir çok insanın yaralandığı kazada bazıları feci şekilde can verdi.
Battersea Park - Londra İngiltere
bir başka hız treni kazasıda 1972 yılında ingilterede yaşandı . Tahtadan yapılmış hız treni tepe noktasına ulaştığında kontrolsüz şekilde raydan çıktı. Vagonlar feci şekilde yere çakıldı . Bir çok insanın yaralandığı kazada 5 çocuk kötü bi şekilde can verdi.
Perili Kale - New Jersey Amerika
Tarihin en korkunç ve kötü lunapark kazası sanıldığının aksine bir korku tünelinde gerçekleşti. 11 Mayıs 1984 yılında new jersey'de Perili kale isimli korku tünelinde birden alevler çıktı. Rüzgarın alevleri hızlandırmasıyla kalenin metal duvarları ısınmaya başladı. İçerisi cehennem haline dönüştü ve sıcaklık 2000 dereceye kadar yükseldi.Kalenin içinden bir çok insan güvenli bir şekilde kaçtı fakat 8 genç alevlerden kaçamadı ve feci şekilde yanarak can verdi.Olaydan sonra park'ta güvenlik dedektörlerinin eksikliği tartışıldı.Yangının ise kundaklama sonucu ortaya çıktığı söylenmektedir.
Önceki yazı
« Prev Post
Sonraki yazı
Next Post »
Yorumunuz İçin Teşekkürler