Dünyanın Sonunu Getirebilecek Bilimsel Açıklamalar (Kıyamet Alametleri)

Dünyadaki yaşam, biz farkında olmasak da çok ince dengeler üzerine kuruludur . Gezegenimizin büyüklüğü, dönüş hızı, Güneş'e yakınlığı ve buna benzer yüzlerce rastlantı sayesinde bugün insanlık, yaşamını bu gezegen üzerinde sürdürebiliyor. Ancak bir gerçek var ki, dünyamız öyle ya da böyle yok olacak ya da üzerindeki yaşamı tüketecek.bugün Dünya'yı yok etmesi en olası 7 ihtimâli sizler için derledim.

1. Dünyamızın çekirdeği soğuyabilir.

Gezegenimizin etrafında, Manyetosfer adında koruyucu bir manyetik kalkan bulunmaktadır.Dünya'nın kendi etrafında dönüşü, katı hâldeki iç çekirdek ile sıvı demir ve nikelden oluşan dış çekirdeği meydana getirmekte ve söz konusu manyetik alan bu şekilde oluşmaktadır.Güneş'ten yayılan enerji yüklü parçacıklar böylece ilk olarak Manyetosfer'e çarpmakta, direkt olarak dünyaya etki edememektedir.Söz konusu yüksek enerjili parçacıkların Dünya'nın atmosteri üzerinde yarattığı en meşhur etki, aurora ismi verilen kuzey ışımalarıdır.Ancak, eğer Dünya'nın çekirdeği soğursa Manyetosfer'i kaybedeceğiz ve Güneş'ten gelen parçacık akışı atmosferimizi yok edecek.Bir zamanlar suya ve kalın bir atmosfere sahip olduğu bilinen Mars gezegeni, tam olarak az önce sözünü ettiğimiz durumdan milyarlarca yıl önce nasibini almış ve bugünkü atmosfersiz hâlini almıştır.

2. Güneş ölmeye başlayabilir.

Bizim kırılgan varlığımızı mümkün kılan en önemli tesadüf, gezegenimizin Güneş'e olan uzaklığıdır.Ancak Güneş de bir yıldızdır ve tüm yıldızlar ölür.Güneş bugün yaşamının yarısındadır ve hidrojeni füzyon yoluyla helyuma dönüştürme görevini istikrarlı bir biçimde sürdürmektedir.Bundan milyarlarca yıl sonra ise Güneş'in yeterli hidrojeni kalmayacak ve bu sebeple aynı işi yapmaya devam edemeyecek.Bu sefer aynı işlemi helyuma uygulamaya başlayacak ve bu işlem daha yüksek bir enerjiye sahip olacağı için kendi dış katmanlarını dışarı iterek Dünya'yı kendisine doğru çekmeye başlayacak.Bu da kısa sürede buharlaşmamıza sebep olacak.

3. Dünyamız ölümcül bir yörüngeye sürüklenebilir.

Gezegenlerin kendi yıldız sistemlerinin dışına atıldığını dış uzayda gözlemleyebiliyoruz.Yapılan yeni araştırmalar, Samanyolu Galaksisi'ndeki gezegen sayısının, yıldız sayısından 100,000 kat fazla olduğunu gösteriyor.Bu da, bir Güneş Sistemi'ne dâhil olmayan herhangi bir gezegenin Dünya'yı çekim kuvvetiyle yörünge dışına çıkarabileceğini gösteriyor.Eğer bu gezegen yeterince büyük ve yeterince yakın ise, Dünyamızı dış uzaya fırlatabilir ya da yakınımızdaki bir gezegenle çarpışmamıza sebep olabilir.

4. Dünyamız bir başka gezegenle çarpışabilir.

Bir çarpışma sonucu dünyanın yok olacağı kaçınılmazken Dünya'nın çok yakınından geçen bir başka gezegen de  yörüngeden çıkmamıza sebep olabilir.Bu durum sizlere benzeri görülmemiş gibi geliyor olsada. Dünya ve Ay, bundan 4.5 milyar yıl önce iki gezegenin çarpışması neticesinde oluşmuştur.Ayrıca Güneş Sistemi'nde gerçekleşecek herhangi bir çarpışma da kopan parçalarla Dünya'yı yok edebilir.

5. Dünya, asteroid yağmuruna tutulabilir.

Dinozorların neslinin tükenmesinin, bir asteroidin Dünya'ya çarpması neticesinde gerçekleştiğini biliyoruz.Elbette tüm gezegenin yok olması için daha büyük bir asteroid yağmuru gerekiyor; ancak gezegenimizin geçmişi düşünüldüğünde bu olmayacak bir şey değil...Milyarlarca yıl önce gerçekleşen asteroid yağmurları, okyanusların bir sene boyunca kaynamasına sebep olacak kadar güçlüydü Ve yalnızca tek hücreli yaşamın var olduğu bu zamanlarda, sıcaklığa en yüksek toleransı olan mikroplar hayatta kalabildi.

6. Gezegenimiz bir kara deliğin içine çekilebilir.

Kara deliklere dair bilgimiz henüz çok sınırlı olsa da, onların ışığın bile kaçamayacağı bir yoğunluğa sahip olduğunu biliyoruz Ve bilim insanları, evrenimizde serbest dolaşım hâlinde kara deliklerin bulunduğunu düşünüyor. Bunlardan birinin Güneş Sistemi'nin yakınından geçmesi ise sonumuzu getirmeye yeter.Bazı bilim insanları kara deliklerin başka evrenlere açılan kapılar olduğunu düşünse de, konu şu an için yalnızca bir fanteziden ibaret.Yakınımızdan geçecek bir kara delik bizi içine almasa da depremlere sebep olabilir, hatta bizi Güneş Sistemi'nin dışına atabilir.
Önceki yazı
« Prev Post
Sonraki yazı
Next Post »
Yorumunuz İçin Teşekkürler