Gümrüklerde Yakalanmış En Tuhaf Şeyler


1. Saçlarıyla birlikte kafatası
Haiti'den Miami'ye giden bir kadın 11 Şubat 2006'da havaalanında saçları olan kafatasıyla yakalanıyor. O zamanlar 30 yaşında olan kadının kafatasını büyü yapmak için gümrükten geçirmeye çalışıldığı söyleniyor. Bilgilere göre kafatasının sahibi bir afro amerikan ve öleli sadece 1 yıl olmuş.
2. Fok Balığı kafası
21 Mart 2004'de Denver'dan Boston'a uçan ve bir biyoloji öğretmeni olan vatandaşın çantasında ilginç şekilde fok balığı bulunmuş. Öğretmen 'biyolojik eğitimi' bahane gösterse de yetkililer kafaya el koymuş.
3. 51 adet canlı tropikal balık
7 Haziran 2005'de Melbourne havaalanında bir kadın üzerinde 51 adet canlı tropikal balıkla yakalanmış. Bunun için özel bir taşıma çantası bile diktiren genç kadın yürürken tuhaf sesler çıkarınca yetkililer tarafından durdurulmuş.
4. Pantolonda saklı canlı güvercinler
3 Şubat 2009'da Dubai'den Melbourne gelen adam bacaklarında canlı güvercinlerle yakalandı. Ayrıca bunun yanında kuş yumurtası, patlıcan gibi sebzeler de getirmeye kalkışınca yetkililer tarafından gözaltına alındı.
5. Titi Maymunları
20 Temmuz 2010'da Mexico City havalanında bir vatandaş göğüsündeki şişiklikten dolayı kokain şüphesiyle yetkililer tarafından durdurulur. Adamın tişörtünün içinden kokain yerine 15 cm boyutlarında 18 adet titi maymunu çıkar. Maymunlar çıkarıldığında maalesef nefessizlikten ölmüşlerdi.
6. Kaplan yavrusu. Hemde Canlı!

27 Ağustos 2010'da Taylandlı bir kadın İran'a gitmek için hazırlanırken Bangkok havalanında durdurulur. Basit bir X-ray cihazında çantasında unutulmuş olan yavru bir kaplanın kalp atışlarını duyan yetkililer çantayı açar ve canlı kaplanın yanında birde oyuncak kaplan görürler. Kadına 'Bunun burada ne işi var?' diye sorulduğunda neden çantasında olduğuna dair fikri olmadığını belirtti.
7. Memelere saklanmış kokain

12 Aralık 2012'de İspanya'ya gitmek isteyen bir kadın yetkilileri ikna edememiş ve verdiği çelişkili cevaplar yüzünden özel olarak aranmaya başlanmış. Kadının tişörtünde bulunan kan lekesi ve ardından memelerindeki yara izleri dikkatleri daha da fazla çekince aslında kadının silikon taktırdığı ve 1.5 kilogram kokain yerleştirdiği ortaya çıkmış.
8. Tam 190 kilo inek beyni

Ocak 2012'de Kahire'de havalanına büyük bir derindondurucuyla gelen 3 Sudanlı yolcu durduruluyor ve kutulardaki inek beyinlerine el konuluyor. Aslında bu olay birden ilk kez yaşanmıyor. Mısırlılar inek beyni yemeyi seviyor. Hal böyle olunca Sudan'da ucuz olan inek beyninin kaçakçılığı yapılıyor. Ama 190 kilo... biraz abartmışlar.
9. 200 adet canlı tarantula
Hollanda'da başka ülkelerden getirilen canlılara giriş izni yoktu. Bu yüzden yurtdışından Amsterdam'da gelen çift birçok böcek türüyle birlikte 200 adet tarantulayı vücuduna tüple monte eder. Ancak bu kadar masraf boşa gider ve yetkililer tarafından tüm canlılara el konulur
Önceki yazı
« Prev Post
Sonraki yazı
Next Post »
Yorumunuz İçin Teşekkürler