Nesli Tükenmiş Olmasına Sevineceğiniz Korkunç Tarih Öncesi Yaratıklar

1- Euphoberia ( Dev Kırkayak ) : Bu yaratığın görünüşü ile şu günümüzdeki kırkayakların şekil olarak pek farkı yok,  ancak  günümüzdekilerin aksine bu yaratığın boyu 1 metreye ulaşıyordu. Günümüzde yaşıyor olsalardı orman ve tarlalarda birçok ölüme sebep olabilirlerdi.
2- Andrewsarchus : Hayvan bilimcileri bu türün fosillerinin 36 ile 45 milyon yıl öncesine ait olduğunu ve o tarihlerdeki en büyük memeli olduklarını belirtmektedir. Ağırlıkları 1800 kiloya kadar ulaşan canlılar , Et veya ot, ayırt etmeden herşeyi yiyebiliyorlardı. Günümüzde ki kedi gillerin büyük büyük dedesi niteliğindeki bu canlının yanında şimdiki büyük kedilere kedicik demek daha doğru olur sanırım.
3- Pulmonoscorpius : Bu canlı günümüzde akrep fobisinin yoğun olduğuda düşünülünce tarihteki en korkunç yaratıklar arasında ilk sıralarda yer almayı hakediyor. Adı ‘nefes alan akrep’ anlamına gelen bu canavarın 330 ile 345 milyon yıl önce yaşadığı düşünülmekte. Fosilleri İskoçya da bulunan dev akrep 90 ile 100 cm arasında bir boya ulaşabiliyordu. Bilim adamları bu canlılar günümüzde yaşasalar insanlara zarar vermezlerdi yönünde açıklama yapsalarda yinede akrebe güven olmayacağını hatırlatmakta fayda var.
4- Meganeura : Günümüzdeki ejderha sineklerine benzeyen bu dev sinek dünyada karbonun en çok bulunduğu Carbonifuoris dönemde yaşamıştır. Günümüzdeki ejderha sineklerine benzesede aralarında boyut olarak müthiş farklar bulunmaktadır.Kanat açıklığı 75 cm’ye kadar ulaşan bu sinek tarihteki en büyük uçan böcek türlerinden biridir. Görüntüsü ürkütücü olsa da, sadece küçük böceklerle besleniyordu.
5-Deinosuchus : Sıradaki canavarımız bir çok filmden tanıdığımız dev timsahlar 73 ile 80 milyon yıl önce yaşamış yaratıklar, Günümüzdeki timsahlarla şekil olarak aynı fakat boyut olarak devasa  farkları var , bu yaratığın boyu 12-13 metreye, ağırlığı ise 550 kilograma ulaşabiliyordu ve etçil olmasınıda göz önünde bulundurursak yaşaması korkunç ölümlere neden olabilirdi.
6-Smilodon : Bu hayvan güney ve kuzey amerikada yaklaşık 2.5 milyon yıl önce filmlerden buz devri olarak gördüğümüz Pleisticone dönemde yaşamıştır. Smilodon en iyi bilinen kılıç dişli kedi türüdür. 500 kilogram geçen ağırlığı olmasına rağmen muhteşem hızlıdır ve gözüne kestirdiği avın pek de kurtulma ihtimali yoktu.
7-Titanoboa : Son ve en dehşet verici türümüz olan bu yılan 58 ile 65 milyon yıl önce yaşamıştır. Şimdiye kadar keşfedilmiş en uzun, en ağır ve en büyük yılandır, yılanların atası olarak kabul edilen türün Boyları 15 metreye ağırlıkları ise 1500 kilograma kadar çıkabiyordu. Asıl besin kaynağı ise yine kendisi gibi dev olan timsahlardı.
Önceki yazı
« Prev Post
Sonraki yazı
Next Post »
Yorumunuz İçin Teşekkürler