Araba Sürmek İstemeyeceğiniz Dünyanın En Korkunç Yolları


1-Gois Geçidi
Fransada bulunan Gois geçidi Fransanın Noirmoutier adasına gider.Yolun en ilginç özelliğide her gün 2 defa suyun yükselmesi olayıdır.Yani siz yolda arabanız ile seyahat ederken sular birden yükselerek yolu kaplayabilir.Her sene, suyun en çok çekildiği yerden başlayan bir koşu yapılır.
2-Luxor Al Hurghada Yolu, Mısır
Bu yolun korkutucu ve tehlikeli olmasının asıl sebebi geceleri hava karardığında eşkıya ve haydutların bu yolda kalan araçlara saldırıyor olması. Bu sebeple yolda kalan araçlar geceleri dikkat çekmemek için araçlarının ışıklarını söndürüyor.
3-Skippers Kanyon Yolu - Yeni Zelanda
Yeni Zelandanın güney batısında yer alan bu yol oldukça tehlikelidir.Aşırı rüzgarlı iklimi, sert ve uçurumlu virajları ile bu yolda araba kullanmak özel izin gerektiriyor. Eğer izni alabilirseniz, karşıdan araba gelmese iyi olur.
4-Halsema Otoyolu, Filipinler
Filipinlerde bulunan bu yol turistlerin popüler durak noktalarından bir tanesidir.Sagada bölgesine giden tek yol olduğu için bir çok ziyaretçi buradan geçmektedir.Deniz seviyesinden yaklaşık 2000 metre yüksekliktedir.Kış aylarında yolda oluşan ani kaymalar bu yolu oldukça güvensiz yapıyor.
5-Tianmen Dağ Yolu,Çin
Tianmen Milli Parkı'nın içinde bulunan dağın yüksekliği 1.279 metredir. M.S. 260 yıllarında dağdaki bir mağaranın duvarı yıkılmış ve dağ, gökyüzüne açılan bir kapıya benzemiştir. Bu durum sonucunda dağa, cennet kapısı anlamına gelen Tianmen adı verilmiştir.
Bu dağın ulaşımı ise 11 kilometre uzunluğundaki bir yolla sağlanıyor. Görünümüyle adeta bir labirente benzeyen yolda, 99 adet keskin viraj bulunuyor. Tianmen Yolu; tehlikeli virajları, dar yapısı ve uçurum kenarından kıvrılarak yükselmesi nedeniyle oldukça tehlikeli.
6-Bayburt - Of Yolu,Türkiye
Dünyanın en zorlu yollarından biridir. Dağ eteklerindeki yüzlerce kilometre yol bariyersizdir.Araç sürmenin ciddi bir dikkat gerektirdiği bu yolda bulunmak şöförleri zorlamaktadır.
7-Okyanus üzerinde bir otoban, Florida Keys
Florida Keys ABD'nin Florida eyaletinde bulunan bir adalar grubudur. Mucize gibi görünse de aslında ürkütücü olan bir otobana sahiptir. Çünkü bu otoban, okyanus üstünde tam 42 köprü arasında adalardan geçer.
8-Karakoram Yolu,Çin-Pakistan
Bu yol Çin ve Pakistanı Karakoram sıra dağları ile birbirine bağlıyor.Dünyanın en yüksek yollarından bir tanesidir.Ortalama yüksekliği 4,693 metre olan bu yolda araba sürmek gerçekten ürpertici.Daha çok macera seyahati için gelen turistler tarafında kullanılan yol inanılmaz manzarasıyla bir turist çekim noktasıdır.Fakat bu yolda toprak kaymaları ve seller eksik olmadığı için araba sürmeside bir okadar tehlikeli.
9-Stelvio Geçit Yolu,İtalya
Doğu Alp’lerinin yüksek noktalarından kıvrılan ve bölgedeki en yüksekteki yol olan, bu yol hem dünyanın en tehlikeli yolları arasında gösteriliyor hem de manzarası itibarıyla göz alıcı kabul ediliyor. İlk olarak 1800’li yıllarda Avusturya İmparatorluğu döneminde açılan yol, ünlü otomobil programı Top Gear tarafından ‘en iyi sürüş deneyimi’ni sağlayan yol olarak seçilmiş.
10-Zigana Geçidi,Türkiye
Zigana Geçidi, Kuzey Anadolu Dağları'nda, Gümüşhane ili sınırları içerisindeki bir geçittir. Rakımı 2032 metredir. Yer yer daralan ve keskin virajları bulunan yol, özellikle kış aylarında çok tehlikeli bir hal alıyor.
Önceki yazı
« Prev Post
Sonraki yazı
Next Post »
Yorumunuz İçin Teşekkürler