Şok Edici Dünya Gelenekleri

Gine’de evli kadını baştan çıkaran adamın el ve ayak parmaklarından biri kesiliyor. Kesilen parça, ilişkiye giren kadına yediriliyor.

Brezilya’nın Amazon bölgesinde yaşayan Satere-Mawe insanları, erkek çocukları için acı veren bir geleneğe sahiptir. Erkek çocuk, erkek olmak için elini içinde bir sürü kurşun karıncasının olduğu dokuma eldivene sokup 10 dakika boyunca elini orada tutmak zorundadır. Bu karıncanın sokması anında verdiği acı doğadaki en acı verici ısırıklardan birisidir. Erkekliğe geçme yaşına gelen çocuk bunu 20 kere belli bir süre tekrarlar.

Hindistan’ın Solapur bölgesinde her yıl bazı aileler bir araya gelerek bebeklerini 15 metrelik bir kuleden atıyorlar. Aşağıda büyük bir örtü tutan insanlar bebeği yakalamaya çalışıyor. Aileler bu geleneğin bebeğe uzun bir ömür ve sağlıklı bir yaşam kazandıracağına inanıyor. Bu gelenek genellikle Müslümanlar tarafından uygulanıyor olsa’da bazı Hintliler de bu yöntemi kullanıyor.

Shiva’ya tapan gizli Hint örgütü üyeleri Shiva’yı en üstün tanrı olarak görüyorlar. Shiva’nın her şeyi yarattığına inandıkları için hiçbir şeyin kötü olduğuna inanmıyorlar. Bu yüzden her türlü cinsel aktiviteye katılıyor, uyuşturucu kullanıp alkol tüketiyorlar ve et yiyorlar. Tabu anlayışları yok. Garip olan gelenekleri yamyam olmaları ve bunun için özel tapınakları var. Kıyafetlerini ölülerden temin ediyor, ölüyü yakıp ısınıyor ve yemeğini nehirden temin ediyorlar. Nehir üstünde sürüklenen kadavralar yakalanıyor ve uzuvlar kesildikten sonra çiğ olarak yeniyor.

Tazmanya’da eğer bir kadının kocası ölürse, kocasının kesilip kurutulan cinsel organını boynuna asmak zorunda. Bu tamamen kocasına olan saygısının bir belirtisi olarak kabul görmekte.

Tayvan’da evlenecek olan gelin bakire ise, damadı bu sıkıcı işten kurtarmak için damadın akrabalarından biri gelinin bekaretini bozmakla görevlendirilir.

Hindistan’da evlere gündeliğe gelen kadınlar evdeki temizlik işleri dışında eğer evde bekar erkek var ise onun seksüel ihtiyaçlarını da karşılamak zorunda. Bu, bizim eğreti gelin olayına benzese de tamamen farklıdır.

Guam’da bakirelerin evlenmesi yasak. Bu utanç verici bir olay olarak görülüyor. Eğer bir kız evlenmek istiyorsa ve bakire ise para ile bu işi yapan insanlara başvuruyorlar ve bu durumdan kurtuluyorlar.

Arizona’da patlak lastikli otomobil içinde sevişmek yasak. Eğer bu kurala uymaz iseniz ön koltukta sevişen 25, arka koltukta sevişen 50 dolar ödemek zorunda kalıyor.
Önceki yazı
« Prev Post
Sonraki yazı
Next Post »
Yorumunuz İçin Teşekkürler