Daha Önce Duymadığınız En Ölümcül 5 Yer

Antartika
Dünya üzerindeki en büyük kara parçalarından biri olmasına rağmen kalıcı olarak yaşayan hiç kimse yoktur ve çeşitli araştırmalar yapmak için giden görevliler dışında ziyaretçiye çok nadir rastlanır. Saatte ortalama 250km'lik dayanılmaz kasırgaları ve -90 derecelik dondurucu soğuğu ile hayatta kalmak imkansıza yakındır.
Danakil Çöküntüsü-Etiyopya
National Geographic tarafından Dünya'nın en dayanılmaz bölgesi olarak tanımlanan bölge yüzbin kilometrekarelik oldukça geniş bir alanı kapsamaktadır. Cehennemin yer yüzündeki adresi olarak görülmektedir. Asla yağmurun yağmadığı bölgede 50 ila 60 dereceyi geçen kavurucu sıcaklığı ve kuraklığıyla yine yaşamanın imkansıza yakın olduğu yerler arasında başı çekmektedir.
Yungas Yolu-Bolivya
Bolivya'daki And dağlarından geçen tek yol olması sebebiyle mecburen kullanılmaktadır .Ölüm yolu olarakda bilinen yol 3,600 metre yüksekliktedir ve etrafında herhangibir bariyer bulunmamasıyla beraber çok dardır. Ortalama olarak hergün birinin öldüğü yolda ölenlerin anısına dikilmiş bir çok hac işareti bulunmaktadır.
Nyos Gölü-Kamerun
Sönmüş bir volkan kraterinin bol yağışlarla dolması sonucu oluşmuş zehirli bir göldür. Sürekli kaynayan magma nedeniyle yeraltından göle bulaşan karbondioksit , gölde devasa patlamalara ve püskürmelere yol açmaktadır . Patlamaların ölüme yol açmasının yanı sıra zehirli olması nedeniyle 20 kilometre yakınındaki canlılarıda ölüme sürüklemektedir.1986da gerçekleşen bir patlamada 1,700insan ve 3500ü aşkın hayvan saniyeler içinde ölmüştür.
Karaçay Gölü / Rusya
Worldwatch Enstitüsü tarafından dünyanın en fazla kirletilmiş yeri olarak tespit edilmiştir. Bu nükleer çöplüğün çevresinde 10 dakika boyunca ayakta beklemek bile size ölümcül dozda radyoaktif zehir bulaştırır. 1968′de bölgede yaşanan kuraklık neticesinde kuruyan gölün tabanından rüzgarla taşınan radyoaktif tozlar çevredeki yarım milyon insanı radyoaktif zehire maruz bırakmıştır.
Önceki yazı
« Prev Post
Sonraki yazı
Next Post »
Yorumunuz İçin Teşekkürler