İnsan Vücudunun Bilinmeyen Limitleri

1. En uzun boy
Şimdiye kadar yaşamış en uzun boylu insan Robert Wadlow, 22 yaşında öldüğünde 2,72m boyundaydı. Bilim insanları ise insanoğlunun en fazla 2.80'e ulaşabileceğini,daha uzun bir insanın kalbinin kan dolaşımını kaldırmayacağı için öleceğini söylüyor
2. En yaşlı insan
En uzun yaşayan insan Jeanne calment tam tamına 122 yaşında. Calment'e "Uzun yaşamanın sırrı?" sorusu yöneltildiğinde "sarımsak, sigara, çikolata, kırmızı şarap ve zeytinyağı" demiştir. Yediği her şeye zeytin yağı döker, kalanını üstüne başına sürerdi.
3. İnsan uykusuz ne kadar yaşayabilir?
Bilim adamlarının ortak düşüncesi insanın en fazla 11 gün uyumadan yaşayabileceği yönünde.  1965 yılında bir bilim fuarında Randy Gardner isimli 17 yaşında ki bir genç, 11 gün hiç uyumamıştır. Yapılan araştırmalara göre 8-10 gün arasında insanlar uyumadan yaşayabiliyorlar. Bütün bu denekler üzerinde tespit edilen tek şey, konsantrasyon ve motivasyon eksikliğidir. Uzun süren uykusuzluk, algılama kapasitesi ve zihinsel aktiviteleri yavaşlatmaktadır.
4. İnsan yemek yemeden ne kadar yaşayabilir?
İskoçya Dundee Üniverstesinde yapılan araştırmaya göre obez bir insan yemek yemeden tam 382 gün yaşayabilir. Susuz bir insan en fazla 3-4 gün yaşayabilir. Fakat yeterli ölçüde sıvı alan bir insan daha uzun yaşayabilir.Bir insanın açlıktan ölümesi ise daha uzun sürüyor. Çünkü, günlük ihtiyaca oranla vücudun depoladığı besin miktarı daha fazla. Karaciğerdeki glikojen deposu tükendikten sonra, vücut adipoz dokularda depolanan yağı kullanılıyor
5. İnsan vücudu kaç kiloya ulaşabilir?
635 KgObezite merkezinde doktor olan Gregg Kai Nishi " Normal bir insan 5G kuvvete dayanabilir sonraki kuvvetlerde bayılır. Bu da 350 kg ağırlığında olmaya denktir. Bunun üstüne çıkan insanlar genelde yaşamıyor."Gelmiş geçmiş en kilolu insan olarak kayıtlara geçen Jon Brower Minnoch yaşayıpta 635 kiloya çıktığını görmüş tek insan. 1983 yılında 42 yaşında hayata gözlerini yummuştur.
6. İnsan hafızası kaç gb'dır?
100 Terabyte Northwestern Üniversitesi'den psikolog Paul Reber "İnsan beyninde yaklaşık 100 milyar nöron bulunuyor. Bu nöronların her biri ortalama 1000 bağlantı kuruyor ve bu da yaklaşık 1000 potansiyel sinaps anlamına geliyor. Verilerin depolandığı bu sinapsların toplam sayısına baktığımızda 100 trilyon veri noktasına yani kusursuz işlenen bu bağlantılar beyinde 100 TB’lık bir depolama alanına ulaştırıyor.
7.Vücudumuzun dayanabileceği en yüksek ateş kaç derecedir?
41 Derece
Prof. Ahmet Karadeniz "Ateşin yükselmesi vücudun doğal bir savunma yöntemi. Genel olarak vücudun ısısının yükselmesiyle birlikte bakterilerin optimum yaşama ısıları değişir. İstedikleri ısıyı bulamadıkları için de ölürler. Ama ateş 42 dereceyi bulduğu zaman insanın kendi vücut proteinleri de yumurta akının katılaşması gibi bozulmaya başlar."
Önceki yazı
« Prev Post
Sonraki yazı
Next Post »
Yorumunuz İçin Teşekkürler