Dünya Tarihinde Kullanılmış En Korkunç Tıp Aletleri

Zaman zaman herkes düşünür, insanlar şu olmadan önce ne yapıyordu, bu icat edilmeden önce hayat nasıldı gibi şeyleri. Peki tıp gelişmemişken hayat nasıldı? Bugün sizler için Tarihte kullanılmış korkunç tıp aletlerini derledim.
Jugum penis
Bu şeytani görünümlü alet, erkekleri uyku esnasında ereksiyon olduklarında uyandırmak için kullanılıyordu. Erkekleri sağlığa zararlı olan ve aynı zamanda ahlaki bir zayıflık olarak da görülen mastürbasyondan kurtarmak için icat edilmişti.
Amputasyon bıçağı
Bu bıçak Alman cerrahlar tarafından 18. yüzyılda kullanılmaktaydı. Bacağı diz altından kesmeye yarayan bu bıçağın kullanımı esnasında ise, tahmin edebileceğiniz üzere, herhangi bir narkoz işlemi yoktu.

Yapay akciğer
Çocuk felci aşısı bulunasıya kadar binlerce çocuk, çocuk felci virüsü yüzünden hayatını kaybetmiştir. 1937 yılında ABD'de çekilen bu fotoğrafta ise virüsün beyin sapına yerleşip solumunu engellediği çocukları görüyorsunuz. Fırın benzeri devasa alet ise mekanik bir akciğer. Aylarca bu makine içinde yaşamak zorunda kalan bu çocuklarınsa hemen hepsi hayatını kaybetmiştir.
Oyuncak bebek
Korku filmlerinden fırlamışa benzeyen bu profesyonelce hazırlanmış maket, Katolik ülkelerdeki doktorların en büyük yardımcısıydı. Kadın doktor bulunmadığı için, kadın hastalarla da ilgilenmek zorunda kalan erkek doktorlar, kadın hastalarından ağrıyan yerlerini bu maketleri kullanarak göstermelerini istiyordu.
Amputasyon testeresi
Bu tarz aletler 17. yüzyılda zengin cerrahlar arasında yaygın olarak kullanılmaktaydı. Üzerindeki altın kaplamalarsa profesyonelliklerinin ve zenginliklerinin bir göstergesiydi. Fakat bu zenginlik göstergesi, arttırdıkları enfeksiyon riski yüzünden hastalar için pek de yararlı değildi.
Maskeler
Tarihin en büyük belalarından olan veba hastalığının ''koku'' yoluyla yayıldığına inanılıyordu. Doktorlar da çözüm yolu olarak, kendilerini hastalardan olabildiğince uzak tutmaya yarayan içi lavanta dolu bu korkunç maskeleri üretmişti.
Balmumu kafatası
Tıp eğitiminde kullanılan bu kafatasının özelliği insan hayatının ne kadar kısa olduğunu vurgulamak. Bu kafatasının bir yanı öldükten sonra meydana gelecek çürümeyi, diğer yanı ise hala hayattayken ne durumda olduğunu gösteriyor. Bu parça temelde ise ölüm ve hayat arasındaki ince çizgiyi simgeliyor
Önceki yazı
« Prev Post
Sonraki yazı
Next Post »
Yorumunuz İçin Teşekkürler