Dünyanın En Çılgın ve En Sıradışı 10 Lokantası


10 - Opaque Restaurant, ABD


Listemizin 10uncu sırasında Müthiş lezzetli yemeklere sahip olan opaque restaurantı bulunuyor. Restaurantın ilginç olan yanı ise yemeklerin tamamen karanlıkta yeniyor olması. Körlük hakkında bilinçlendirme çalışması olarak başlayan opaque müşterilerinin yoğun istekleri doğrultusunda devamlı hale gelmiş. Müşterilerin düşüncesine göre karanlıkta yemek yemek lezzetin çok daha yoğun bir şekilde algılanmasına yardımcı oluyor. Bu arada restaurant çalışanlarının gece görüş gözlükleriyle servis yaptıklarınada değinmeden geçmeyelim.

9 - Guolizhuang Restaurant , Çin


Listemize 9 numarayla devam ederken dünyada başka örneği bulunmayan bir restauranta değineceğiz, Dünyanın İlk ve tek Penis Restaurantı olan Guolizhuang Tahmin edebileceğiniz üzere ilginç lezzetlere yoğun ilgisi olan Çin'de bulunuyor. Bütün hayvan penislerinin çeşitli hastalıklara iyi geldiğini öne süren restaurantın menüsünde yılan penisli balık çorbası kızartılmış geyik penisi ve kaplumbağa penisi çorbası gibi pek çok ürün bulunuyor.



8 - Hajime Robot Restaurant , Tayland


Bir başka ilginç restaurantta tayland'dan geliyor. Müsterilerine tamamen yepyeni bir konsept sunan hajimedeki Garsonlar ve aşçılar tamamen robotlardan oluşuyor. Restauranta girdiğinizde sizi bir robot karşılıyor siparişinizi robotlar alıyor ve dahası yemeklerinizide robotlar hazırlıyor. Dünyanın ilk robotlarla çalışan restaurantı olan hajimedeki robotların her birisi 1 milyon dolara mal olmuş olsada , restauranda az sayıda insan çalışan da bulunuyor. Bu Çalışanların görevi ise robotların gerçekleştirdiği hizmet sürecinin kontrolünü sağlamak.


7 - Hadaka Sushi , ABD


 7 Numaramızdaki Hadaka Sushi, kadının bedenini nesneleştirmenin en uç örneğini sunan bir işletme. Bu restoranda siparişini verdiğiniz sushiler tabakta değil, çıplak bir kadının üzerinde servis ediliyor. Bu servis biçimi her ne kadar japon mafyalarına atfediliyor olsada ,dünya üzerinde bu servis biçimini kullandığını reklam ve ilan eden ilk restoran olarak hizmet veriyor ve Restauranda sadece yetişkinler kabul ediliyor.



6-Şeytan Adası Zindanı, Çin


Ülkedeki aynı isimli hapishaneden esinlenilerek açılan restoran tamamen bir cezaevi gibi düzenlenmiş. Restorana girişte müşterileri “kabul bölümü” görevlisi olan “hapishane çalışanları” karşılıyor. Tıpkı bir cezaevi gibi, mahkum numarası verilen müşterilerin fotoğrafları çekiliyor, parmak izleri alınıyor ve kelepçelenerek hücrelerine götürülüyor. Hücrelerdeki her şey de tıpkı bir cezaevi gibi döşenmiş.Restoran (Devil Island Prison) sahibine göre mekanın açılmasındaki ve bu temanın seçilmesindeki temel sebep, hapishane yaşantısının zorluklarına dikkat çekmek.

5-Ithaa Su Altı Restoranı, Maldivler

Dünyadaki en yaratıcı restoranlardan biri de okyanusta deniz tabanına kurulmuş bu su altı restoranı. Şeffaf bir akrilik kapsülün içindeki restoranda müşteriler, Maldivlerin su altı dünyasının tam göbeğinde yemek yeme ayrıcalığına sahip oluyorlar. Restoranın kurulduğu bölge, deniz yaşamının ve resiflerin gözlemlenebileceği bir şekilde tespit edildiği için hemen her zaman bu restoranda yemek yiyen müşteriler balıklarla ve deniz canlılarıyla iç içe olma deneyimini yaşayabiliyorlar.



4-Yellow Treehouse, Yeni Zelanda

Listemizin 4. sırasında yer alan sarı ağaçevler adını taşıyan bu proje sadece 66 günde hayata geçirilmiştir. projenin temel amacı ise tamamen doğal malzemelerden doğa ile uyumlu bir yeme içme mekanı oluşturmak olmuş.Restorana rampa biçiminde inşa edilmiş yine doğal malzemelerle oluşturulmuş merdivenler ile çıkılıyor. Geceleri yumuşak ışıklarla aydınlatılan restoran, büyük bir ilgi odağı olduğu için özellikle yoğun sezon için aylar önceden sipariş vermek gerekebiliyor.

3-Modern Tuvalet Restoranı, Tayvan


Dünyanın tuvalet temalı ilk restoranı olan Marton’da, her şey tuvalet malzemelerinden oluşturulmuş. Klozetlerin üzerine oturan müşteriler, üzerine şeffaf bir cam yerleştirilmiş küvetin üzerinde yemeklerini yiyorlar. Özellikle çorbalar olmak üzere yemekler de minik klozetler içinde servis ediliyor. Bu garip konseptin sahibi ile herkes dalga geçmiş olsa da, açıldıktan sonra büyük bir başarı yakalayan restoranın Tayvan’ın pek çok yerinde şubeleri açılmış. Restorandaki her detay tuvaletlerden esinlenilerek oluşturulmuş. Bu nedenle restoranda peçete bile yok, onun yerine tuvalet kağıdı kullanılıyor.

2-Dinner In The Sky, Her Yer


Türkiye’ye de gelmiş olan bu restoran, 22 kişilik bir özel masanın yerden oldukça yükseğe kaldırılması ile yemeğin yerden yukarıda serbest bir şekilde yenilmesi konseptine dayanıyor. Pek çok Avrupa şehrini kasıp kavuran bu oldukça değişik ve heyecan verici deneyimi yaşamanın maliyeti ise bazı ülkelerde 30.000 dolara kadar çıkabiliyor. Ayrıca yemeğe başlamadan önce tuvalete gitmenizde fayda var.


1-Fortezza Medicea, İtalya


Listemizin 1. sırasında Yine bir hapishane restoran var  Çin’deki restorandan bu mekanı ayıran şey ise, İtalya’daki restoranın hala kullanılmakta olan gerçek bir hapishanede olması. Mahkumlarla sizi ne mi ayırıyor? Hiçbir şey! Üstelik, restoranın çalışanları da bu hapishanedeki mahkumlar. Daha da ilginci bu hapishane yüksek güvenlikli bir hapishane. Diğer bir deyişle, bu hapishanedeki mahkumlar, küçük suçlardan değil en az 25 yıl ceza gerektiren suçlardan mahkum ve pek çoğu da ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış. Örneğin, restoranda piyona çalarak müşterilerin hoş vakit geçirmesini sağlayan Bruno, cinayet sebebiyle ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış mahkumlardan biri. Bruno gibi pek çok mahkumun hizmet verdiği restoranda güvenlik nedeniyle çatal bıçak bardak gibi şeyler plastik olarak veriliyor.

Önceki yazı
« Prev Post
Sonraki yazı
Next Post »
Yorumunuz İçin Teşekkürler