Günlük Hayatta Sürekli Karşılaştığımız Ama Ne İşe Yaradığını Bilmediğimiz Eşyalar





10. Gömleğin arkasındaki küçük halka. Bunun süs için olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bu halka ilk olarak 1900’lerin başında işçilerin gömleklerine eklendi. Amacı Oldukça Basit Olan halka soyunma odalarında gömleklerin daha az yer kaplaması için askıya asılabilmesini sağlamaktı. Yıllar geçmesine rağmen gömleğin vazgeçilmez bir parçası haline geldi.



9. Uçak camındaki delik. Eğer uçakta uçarken camda bu deliği görürseniz sakın paniklemeyin. Bildiğiniz gibi yerden binlerce yüksekte yolculuk yapan uçaklar ciddi basınç farkına maruz kalıyor bu deliğin amacı ise bu basınç farkından oluşabilecek cam kırılmasını önlemek .

8. Cips paketindeki hava. İlk başta bize cips üreten şirketin çakallığı gibi gelen havanın asıl amacı cipslerin taşınırken ezilmesine engel olmak. Bu tabikide şirketlerin çakal olmadığını göstermiyor nede olsa 1 patates maliyetine ürettikleri cipsi 5 kilo patates fiyatına satarak tüketim çılgınlığımızı kullanıyorlar.

7. Pizza kutusundaki beyaz şey. Pek Çoğumuz Özellikle öğrencilik hayatında eve sipariş vermeyi alışkanlık edinmişizdir. Soğuk kış akşamlarında lezzetli bi pizzanın oldukça yerinde bi seçim olacağı konusunda birçoğumuz hemfikirizdir. Peki kapalı ve sıcacık pizza kutusunu açtığınızda pizzanın tam ortasında bulunan beyaz plastik nesneye hiç dikkat etmişmiydiniz . Bu plastiğin amacı kutunun kapağının sıcacık pizza ile temasını engellemek.

6. Kot pantolonlardaki küçük cep. Bu ceplerle ilgili çeşitli efsaneler dolaşmakta.
Ama asıl amacı, 19. yüzyılın iphone’u diyebileceğimiz cool’lukta olan zincirli cep saatlerini taşımak. O günden bugüne zincirli cep saatlerinin nesli tükenmiş ama kot pantolonlardaki bu cep hala ayakta.

5. Yeni alınan pantolon ve gömleklerdeki ekstra kumaş. Birçoğunuzun tahmin edebileceği üzere bende bu kumaşı yama yapmak için koyduklarını düşünüyordum ancak bu kumaşın asıl amacı yeni aldığınız giysiyi yıkamadan ne hale geleceğini öğrenmenizi sağlamak . Sadece Kumaşı Yıkamanız yeterli.

4. Kola kutularının kapağındaki delik. Bu deliğin malzemeden kısmak adına yapıldığını düşünebilirsiniz. Belki de ilk o amaçla yapılmıştır ama bu delik pipeti sabitlemek için. 
3. Klavyedeki çıkıntılar
Hemen şimdi klavyenize göz atarsanız F ve J harfleri üzerinde birer çıkıntı olduğunu farkedeceksiniz.
Bu çıkıntıların sadece süs olsun diye orada olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Klavyeyi 10 parmak tekniğiyle kullananlar sol elinin baş parmağını  F’nin Sağ elininkini J’nin üzerine getirerek bu çıkıntıları referans noktası olarak kullanırlar ve sürekli klavyeye bakmaktansa sadece çıkıntıları dikkate alırlar.
2. iPhone’un arkasındaki nokta 
iPhone’ların arka kısmında kamera ve flash’ın tam ortasında bir delik göreceksiniz.  Sakın İphone’um delik çıktı diye üzülmeyin bu delik sadece kamera açıldığında aktifleşen bi mikrofon.

1. Listemizin bir numarası kalem kapağındaki delik. Kalem kullanırken bazılarımızın takıntıları vardır. Bu takıntılardan biriside kalemin ucunu ısırmaktır.benim öyle bir alışkanlığım yok diyorsanız mutlaka stresli bir günde veya sınav haftası arifesinde kalem ağzınıza gitmiştir.Yanlışlıkla kalemi yuttuğunuz da nefes borunuzda ki hava geçişinin kesilmemesi için bu delik düşünülmüş. Benim hiç böyle bir tecrübem olmadı ama çocuklar ve bebekler için alınmış iyi bir önlem olduğunu düşünüyorum.
Önceki yazı
« Prev Post
Sonraki yazı
Next Post »
Yorumunuz İçin Teşekkürler