Tarihteki Dünyaya Korku Salmış Savaşçı Birlikleri


Pers Ölümsüzleri
Ahameniş İmparatorluğunda Pers ordusunun yaklaşık 10.000 kişiden oluşan ağır piyade birliklerine 'Ölümsüzler' deniliyordu. Ölümsüzler Ahameniş İmparatorluğu'nun tüm şehirlerinde sportif yarışmalarla seçilirlerdi. Bu seçilen kişiler atletik ve uzun boyluydu ve güçlü askerler olabilmek için 2 yıl boyunca özel beslenir tüm dünyadan gelen ustalardan kılıç, okçuluk, binicilik, eğitimleri alırlardı. Savaş sanatının bütün inceliklerini öğrendikten sonra, denemek amacıyla, uzak bölgelerde 2-3 yıl kadar savaşlara katılıp, usta birer savaşçı olarak, bu birliğe katılırlardı.

Sparta Savaşçıları
Antik dünyanın en çok korkulan azılı savaşçılarından olan Spartalılar, 7 yaşında dövüş eğitimlerine başlıyorlardı.  Anlatılanlara göre 300 Spartalı filminde gördüğünüz Leonidas'ın birliğiyle gerçektekilerin hiçbir farkı yokmuş.

Roma Centurioları
Profesyonel askerin ilk örneği olan Centurio'lar, hayatlarını savaş sanatına adıyor; başarıları yeni rütbelerle ödüllendiriliyordu. Roma İmparatorluğunun üç kıtaya yayılmasında çok önemli rol oynayan Centurio'lar, centuria denilen ve 80 askerden oluşan özel birlikleri komuta ediyor ve en zorlu görevlere gönderiliyordu.

Viking Savaşçıları
Avrupa'nın korkulu rüyası olan Vking savaşçıları dev cüsselerinin yanı sıra bir de balta gibi tek vuruşla sonuca ulaştıran silahlar kullanırlardı. Vikinglerin genel istila yöntemi vur-kaç şeklindedir. Girdikleri yeri istila eder yağmalar ve çıkarlar. Ejderha şekilli gemileriyle, kırmızı baltalarıyla oldukça korku salıcı savaşçılardır. Bir de Vikinglerin "aklını yitirmiş" olarak adlandırdıkları savaşçılar vardır ki bunların amaçları zaten zarar vermektir. Kılıç da kullanan bu savaşçıların özel kimyasal ilaç kullanarak kendilerini bilerek savaş moduna soktukları söylenmektedir.. 865 yılında Danimarka ve İsveç'ten yola çıkarak Büyük Viking Ordusu ıkaraj İngiltere'yi istila etmişlerdir
Samuraylar
Hayatlarını 'Bushido', yani "savaşçının yolu" geleneğine göre yaşayan bu kılıç ustası savaşçılar, mesleklerine onurla bağlı olmalarıyla tanınır. Samuraylar başarısız olduklarında onurlarını kurtarmak için seppuku yaparak intihar ediyorlardı. Kılıçlarını kutsal sayan bu savaşçılar, hâlâ saygıyla anılan bir şöhrete sahipler
Apaçi Savaşçıları
Özgürlüğe düşkünlükleri ile bilinen Apaçiler, cesaretleri ve savaş teknikleriyle Avrupalı kolonilere korku salmıştı. Özellikle unutlmayan liderleri Geronimo'nun 50 savaşçısı kalana kadar ABD birliklerine karşı savaşması düşmanları tarafından saygı kazanmasına yol açmıştı. Bugün hala bazı kesimlerde bulunan apaçileri görmek neredeyse mümkün olmasa da geleneklerine bağlı, ABD'nin gerçek sahipleri olarak yaşamlarını sürdürüyorlar.

Yeniçeriler
Osmanlı Devleti'nin sonunu getiren ve zarar veren etkenlerden biri yeniçeriler olsa da ilk kurulduğunda ve yükselme döneminde en çok korkulan birliklerdendi. Devşirme çocukların da alındığı yeniçeri birliği savaşlarda büyük roller üstleniyor, Avrupa'ya korku salıyordu. Ancak daha sonra doğru düzgün yönetilememeleri ve aşırıya kaçmaları yüzünden Osmanlı Devleti'ne sık sık baş belası olmuşlardır.

Önceki yazı
« Prev Post
Sonraki yazı
Next Post »
Yorumunuz İçin Teşekkürler