Dünya Tarihinde Gerçekleşen En Gizemli Olaylar

Voynich elyazması
Voynich elyazması, bilinmeyen bir yazıyla yazılmış, anlamı çözülemeyen gizemli bir kitap.
yıllardır dilbilimciler, kriptologlar, tarihçiler, diğer branşlardan bilim adamları ve meraklılar tarafından yoğun olarak incelenmekle birlikte, çözüldüğüne dair hiçbir kanıt bulunmamaktadır. İstatistiksel ve dilbilimsel çözümlemeler, metnin rastgele yazılmış anlamsız bir işaret yığını değil, doğal bir dilin yazıya geçirilmiş hali olduğunu göstermektedir.Aynı zamanda  Kitap çok sayıda ilginç resim içerir. Bunlardan bir kısmı yıldızları, bitkileri ve tuhaf bir tesisatla birbirine bağlı küvetlerde yıkanan çıplak kadınları gösterir. Resimlere bakılarak kitabın Astroloji ve  bitki bilim gibi bölümlerden oluştuğu tahmin edilmektedir. Her ne kadar resimlerle varsayımlarda bulunsakta hala gizemini korumaya devam etmektedir.

Wow! sinyali
SETI Projesinde görevli olan fizikçi Dr. Jerry R. Ehman, çalışmaları kapsamında her gün yaptığı gibi rutin olarak Radyo Teleskoplarının topladığı verileri inceliyordu. Sıra 15 Ağustos 1977 tarihli verilere gelmişti. O ana kadar kendisine çok rutin ve sıkıcı gelen bu işlemi bir an önce bitirmek niyetindeydi. Birden çok garip bir şey fark etti. Kalp atışları hızlandı ve bir süre hiç bir şey yapamadan sadece önündeki verilere bakakaldı.Dr. Jerry R. Ehman'ı bu kadar heyecanlandıran şey, önünde duran kağıttaki Ohio Devlet Üniversitesi'nin Big Ear (Büyük Kulak) adlı Radyo Teleskopu'nun yakaladığı dar bantlı bir radyo sinyaliydi.Sinyal, dünya dışı, hatta güneş sistemi dışı kökenli sinyallerden beklenen tüm özelliklere uyuyordu. Şaşkınlığını koruyamayan Dr ehman Eline kırmızı bir kalem aldı ve bazı verileri daire içine alarak hemen yanına vay be! anlamına gelen wow kelimesini yazdı. Bu sinyal  bir mesajmıydı yoksa anlamsız bir bant kaydımıydı hala bilinmiyor.


Philadelphia Deneyi
Philadelphia Deneyi, 28 Ekim 1943 tarihinde Amerikan donanmasının Pensilvanya eyaletine bağlı Philadelphia şehri limanında yaptığı iddia edilen deneydir. İddiaya göre donanmaya ait bir Askeri gemi olan 1240 tonluk USS Eldridge birkaç dakika içerisinde 600 km.'den fazla bir uzaklığa gidip tekrar gelmiştir. Deneyin varlığı konusunda hiçbir delil bulunmamaktadır. Amerikan donanması da böyle bir deneyin kayıtlarda varolmadığını belirtmiştir[1]. deneye katıldığı iddia edilen tüm askerler bunu yalanlamış, hikâyenin bir aldatmaca olduğunu söylemişlerdir.
Gökkuşağı Projesi (Rainbow Project) adıyla da bilinen bu deney, 1984 yılında beyaz perdeye aktarılana kadar ciddiye alınmamıştı. Ancak o tarihden bu güne kadar resmi makamlarca defalarca yalanlanmasına rağmen en çok merak edilen konulardan biri olmuştur



Phoenix Işıkları
Phoenix Işıkları, 13 Mart 1997’de Arizona’nın Phoenix şehrinde meydana gelen en önemli UFO olayıdır. Yerel hava kuvvetleri üsleri ve haber merkezleri, gökyüzünde ilerleyen dairesel turuncu ışıklar rapor eden binlerce kişi tarafından telefon yağmuruna tutulmuş, ciddi bir şekilde bu olay santralleri kilitlemişti. İşin can alıcı kısmı CNN bu olayı canlı bağlantıyla ekranlara yansıtmıştı. Bu esrarengiz cismi/cisimleri Las Vegas’tan Phoenix’e kadar birçok yerden yüzlerce insan görüntüleyebilmiştir.
13 Mart akşamı saat 19:30’da başlamış ve 22:30’a kadar sürmüştür. İlk raporun Nevada’daki eski bir polis memuru ve ailesi tarafından iletildiği açıklandı. Sonrasında gözlemciler V şeklinde bir cismin gökyüzünde dolaştığını belirttiler.
Heyecan yaratan bir başka durum ise, farklı bölgelerdeki insanların anlattıklarının da birbirine benzemesiydi. Yapılan araştırmalar cismin ortalama 2-3 metre genişliğinde ve 1,5 km uzunluğunda olduğunu gösterdi. Bölgedeki insanlar öncelikle gökyüzünde farklı ışık topları gördüklerini, saat 19:30’da ise bu olağanüstü görüntüyle karşılaştıklarını belirttiler. Görüntülenen cisim radarlara da yansımamıştı. Böylelikle Bu Olayda Dünya tarihinde gizemini koruyan olaylar arasında yerini almış oldu.


Piri Reis'in haritası
Coğrafya ve harita uzmanı ünlü türk denizci Piri Reis'in 1513'te çizdiği Afrika, Amerika ve Güney Kutbu'nu gösteren harita, ortaya çıkarıldığı 1929 yılında ortalığı karıştırdı. Çünkü Güney Kutbu'nun keşfi, haritanın çizilmesinden çok sonra, yani 1818'de gerçekleşmişti. Dahası, Piri Reis'in haritası, kıtanın buz altında kalmış sahil kesimlerini de gösteriyordu. Ancak kıta üzerindeki buzlar, haritanın çizilmesinden tam 6 bin yıl önce erimişti. Piri Resisin bunu nasıl başardığı nasıl bir yol izlediği hala kafa karıştırmaktadır.

Önceki yazı
« Prev Post
Sonraki yazı
Next Post »
Yorumunuz İçin Teşekkürler