Korkunç Hatalar Yapılmış Sihirbazlık Gösterileri


Sihirbazlık gösterileri yüzyıllardır popülerliğini sürdürmektedir. Her ne kadar eğlence amaçlı yapılsada bazı tersliklerin yaşandığı durumlarda sihirbazlık gösterileri korkunç sonuçlar doğurabiliyor. Bugün Sizler İçin Korkunç Şekillerde Sonuçlanan Numaralar yapmış insanları derledim.

- Canasta
Canasta kendini sıvı dolu varillerin içerisine kilitleyip oradan bir şekilde kurtulduğu gösterileriyle tanıttı. Yaptığı şovlar bir çok insanın ilgisini çekiyordu ve hayranlıkla izleniyordu. Su dolu varillerin içerisine giriyor hiç bir şey olmamış gibi oradan çıkabiliyordu. Fakat ne yazık ki 1932'de sergilediği gösterisinde bazı planları ters gitti. Kendini su dolu varilin içerisine koydu ve varil kilitlendi. Girdiği varil tahmin ettiğinden küçüktü ve Canasta hareket edemedi ve boğularak can verdi.

-Madame Delinsky
Gösterilerini Almanya’da gerçekleştiren Polonyalı sihirbaz Madame Delinsky, kendi imzasını taşıyan “mermi durdurma“ numarasını daha da ilginç hale getirmek istedi. Konu üzerinde uzun bir süre çalışmalarını sürdüren Delinsky, en sonunda 1 mermi yerine 6 mermi durdurmanın etkileyici olabileceğine karar verdi.
Gösterisi gereği; 6 kişi kuru sıkı tabancaları ile ateş edecek, daha önce eline 6 mermiyi almış olan Delinsky’de mermileri durdurmuş gibi bir hava yaratacaktı. Gösterinin tüm numarası buydu!
Fakat ateş edenlerden birinin yanlışlıkla tüfeğine gerçek mermi koyması hesaplanmış bir durum değildi. Gösteri esnasında karın bölgesine 1 mermi yiyen Delinsky, vurulduktan birkaç gün sonra hayata gözlerini yumdu.

-Joe Burrus
Döneminin önemli sihirbazlarından biri olan Joe Burrus, tıpkı çocukluk kahramanı Houdini gibi canlı canlı gömülerek çeşitli gösteriler sunmaktaydı. Bir süre bu tarzda gösteriler sunarak; büyük beğeni kazanan Burrus; sonrasında gösterine bir takım yenilikler katmak istedi.
Kendisini plastik bir tabutun içerisinde yerin tam 7 metre altına gömdürüp, oradan canlı canlı çıkmayı deneyecekti. Fakat evdeki hesap çarşıya uymadı! Plastik tabutun üzerine dökülen 7 metre boyundaki toprak, plastiği ezdi geçti. Mezara girdiğinde tabut dayanamadığı için bütün o ağırlığın altında ezilen Burrus, hayatını kaybetti.

-Vivian Hensley
Avustralyalı bir doktor olan Vivian Hensley oğluna çok düşkün bir adamdı. Oğlunu eğlendirebilmek için; kendi kendisine bir sihirbazlık numarası geliştirdi.
Numarası gereği; jilet yutar gibi yapan Hensley, jileti ağzına bırakıyormuş gibi yapıp ceketinin kolundan içeri atıyordu. Yine bir gün gösterisini gerçekleştirirken; jileti elinden kaçırdı ve jilet boğazına kaçtı. Bütün boğazı kan ile dolan doktorun eşi, hastaneye gidene kadar biriken kanı temizlemek adına 10 paket pamuk harcasa dahi; doktor Hensley maalesef ki; kurtarılamadı!

-Charles Rowen
En cesur sihirbazlar listesine adını her daim yazdıran Charles Rowen, elleri kolları bağlanmış bir şekilde yerde yatarken; 8 silindirli bir aracın onu ezip geçmesini istiyordu.
Bir kaçış sihirbazı olduğu için araba onu ezmeden bağlandığı iplerden kurtulabiliyor ve ezilmekten kurtuluyordu. 1930 yılında yaptığı son gösterisinde ise aynı numarayı üzerinde hiçbir değişiklik yapmadan sergileyecekti. Fakat o gün bir aksilik oldu ve Rowen iplerden kurtulamadı. Aracın feci şekilde ezdiği Rowen, kaldırıldığı hastanede ölmeden önce suçu üstlendi ve aracı kullananın hiçbir hatası olmadığını dile getirdi.

-Isla Fisher
Sihirbazlar Çetesi'nin güzel oyuncusu Isla Fisher filmde her ne kadar muhteşem bir sihirbazı canlandırsa da, aslında en vurucu sahnesi hayatına mal oluyordu. Su dolu bir akvaryumdan piranalar içeri dolmadan önce kurtulması gereken oyuncu, çıkmaya çalışırken gerçekten boğulmak üzere olduğunu açıkladı. Ekibin rol yaptığını zannederek çekime devam ettiğini belirten Fisher, "Herkes çok iyi bir iş çıkarttığımı düşünüyordu ama aslında boğulmak üzereydimşeklinde bir açıklamada bulundu.

Önceki yazı
« Prev Post
Sonraki yazı
Next Post »
Yorumunuz İçin Teşekkürler