Dünyanın En Acımasız ve En Korkunç Hapishaneleri



1. Stanley Hapishanesi, Hong Kong
1937’de yapılan bu hapishane Hong Kong’daki maksimum güvenlikli 6 binadan biri. Hong Kong hükümeti 1990’da idam cezasını kaldırmadan önce infazlar bu hapishanede yapılıyordu. 1946 ve 1966 yılları arasından yaklaşık 122 suçlu cezaevindeki darağacında idam edildi. Ayrıca Japon işgali sırasında işkence ve infazla 600 mahkum burada öldürüldü. Sınırı geçmeye çalışan 3000 Çinli mültecinin de hapsedildiği Stanley Hapishanesi şu an kapasitesinin üstünde mahkum bulunduruyor.

2. Attica Islahevi, New York-ABD
1930 yılında yapılan bu maksimum güvenlikli hapishanede dünyanın en tehlikeli suçluları var. 9 Eylül 1971’de mahkumların daha iyi yaşam koşulları ve bazı siyasal haklar talep etmeleri sonucu çıkan isyan sebebiyle Amerikan Hükümeti için kötü şöhretli bir hapishane haline geldi. 2200 mahkumun katıldığı isyanda 33 hapishane görevlisi rehin alındı. 4 gün süren isyan bastırma çalışmaları 10’u hapishane görevlisi olmak üzere 39 insanın hayatını kaybetmesine neden oldu.

3. Montelupich Hapishanesi, Cracow-Almanya
En kötü nazi hapishanelerinden olan bu hapishane 2.Dünya Savaşı boyunca nazilerin gizli devlet polisi anlamına gelen Gestapo tarafından kullanılmaktaydı. Mahkumlar siyasi sebeplerden tutuklanmış insanlardan, İngiliz ve Sovyet gizli ajanlarından ve Gestapo’nun sokak baskınlarında yakaldığı insanlardan oluşmaktaydı. 1940’tan 1944’e kadar 50000 mahkuma ortaçağ işkence yöntemleriyle işkence edildi. 2.Dünya Savaşı’ndan sonra Sovyetlerin Polonya askerlerine işkence ettikleri ve onları öldürdükleri bir yer haline geldi.

4. Camp 1391 Hapishanesi, İsrail
Bu hapishane İsrail’in çok tehlikeli mahkumlar için inşaa ettiği İsrail Savunma Kuvvetleri’ne bağlı bir hapishane. İsrail Gizli Servisi tarafından yönetilen bu hapishane Tel Aviv’e 1 saat uzaklıkta. 2003 yılına kadar İsrail halkının varlığından haberdar olmadığı bu hapishane İsrail Yüksek Mahkemesi’nin verdiği karar doğrultusunda halka açıklandı.

5. Vladimir Merkezi Cezaevi, Rusya
Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği döneminde siyasi tutuklular için yapılan bu hapishane 1783’te inşaa edildi. Bugünlerde aşırı kalabalık olması ve içerisinde çok sayıda hastalığın görülmesiyle bilinen bu hapishanede gardiyanlar mahkumlara sadistçe davranmıştı. Hapishanenin rutin günlerinde mahkumlar duvarlara ellerini dayar ve ağır bir şekilde dövülürdü. bu dayaklar o kadar şiddetliydi ki eğer mahkum dayaklar sonucu ölmediyse hücresine sürünerek giderdi.

6. Butyrka Hapishanesi, Moskova-Rusya
Moskova’daki bu büyük merkezi hapishane içinde yaşanan vahşet olaylarıyla bilinir. Josef Stalin’in büyük temizlik projesi kapsamından 20.000 mahkumun tutuklanarak hapsedildiği bu hapishaneden yargılamalardan sonra binlerce mahkum idam edildi. Hapishane yönetimi mahkumların herhangi bir protestosunu veya isyanını önlemek için sürekli şiddete başvurdu. Aşırı kalabalık olmadığında 10 kişilik hücrelerde 100 mahkum bulunurdu. Bu kalabalığın ve çok sıcak geçen yaz aylarının sonucunda aids ve tüberküloz gibi hastalıklar sıklıkla görülmeye başladı.

7. Petak Adası Hapishanesi-Rusya
Rusya’daki en tehlikeli mahkumlar için yapılan Petak Adası Hapishanesi bir adada bulunduğundan şehir hayatından tamamen izole edilmiş. . Mahkumlar gardiyanların uyguladığı şiddetten korkmadıkları için hapishanedeki tuvaletler kaldırılmış, sıcak su yerine neredeyse donmuş su duşlara verilmiş ve oluşan kısıtlı yaşam koşulları mahkumların psikolojik açıdan çökmelerine sebep olmuş.



Önceki yazı
« Prev Post
Sonraki yazı
Next Post »
Yorumunuz İçin Teşekkürler