Dünyanın En Önemli Üretim Bitkisi - KENEVİR

Ortalama 20 ila 50 yılda yetişen ağaca karşılık kenevir sadece 4 ayda verimli hale geliyor ve 1 dönümlük kenevire karşılık 25 dönümlük ormanın ürettiği oksijen neredeyse birbirini karşılıyor.
ayrıca yine bir dönümlük kenevirden üretilen kağıt 4dönümlük ağactan üretilen kağıda eşdeğer.
Tam bir doğa dostu olan kenevir 8 kez kağıda dönüştürülebiliyor ve bu sayı ağaçlar için 3ü geçemiyor. Kenevir dünyanın heryerinde çok az maliyetlerle yetiştirilebilir. ayrıca kendisini böceklerden koruyabildiği için tarım ilacına ihtiyacı yoktur. Kenevir ile yapılan tekstil ürünleri yaygınlaşırsa, tarım ilacı sektörü tamamen ortadan kalkabilir. uyarıcı ve uyuşturucu özelliğinden dolayı insan sağlığına zararlarından bahsedilsede
 AIDS ve kanser tedavisinde kemoterapi ve radyasyon etkisini azaltma; romatizma, kalp, sara, astım, mide, uykusuzluk, psikoloji, omurga rahatsızlıkları gibi en az 250 hastalıkta kullanılmaktadır .
Kenevirle beslenen hayvanlar, hormon takviyesine ihtiyaç duymaz ihtiyacı olan bütün besinleri karşılayabilir ve hormon belasına karşı güçlü bir silahtır.
Plastik ürünlerin tamamı, kenevirden üretilebilir ve kenevir plastiğinin doğaya dönüşmesi oldukça kolaydır bunun yanında oldukça sağlam ve dayanıklılığıyla insaat ve sanayi sektörlerinde düşük maaliyetlerle büyük işler yapılmasına olanak tanır.
örneğinBir arabanın gövdesi kenevirden yapılırsa, dayanıklılığı çelikten tam 10 kat fazla olur ve
Binaların yalıtımı için dayanıklı, ucuz ve esnek olmasıyla ön plana çıkmaktadır.
Önceki yazı
« Prev Post
Next
This is the oldest page
Yorumunuz İçin Teşekkürler